Giftfri Kosmetik
Kender du havtorn?

Er du allergiker? -  eller
afviser du bare giftige kemiske stoffer i mad og kosmetik?

Prøv min helt ugiftige creme til både ansigt og krop. Cremen er helt usædvanlig fugtbevarende, samtidig med at den har mange flere gode egenskaber.
Jeg har udviklet den hjemme i mit køkken, og har kun brugt friske - om vinteren tørrede - urter, selvplukkede havtornbær, økologiske koldtpressede olier, bivoks, atamon til konservering og en smule æterisk æbleblomstolie.

Jeg har forskellige varianter - men fælles for dem alle er HAVTORN -kerneolie og -bærsaft.

Havtorn -- "Lysende Hestetorn" -- hører til de sjældne planter, der har olie i frugtkødet og ikke kun i kerner og frø. De to forskellige olier har også forskellige egenskaber. Kerneolien er utrolig fin til syg hud, acne,psoreasis, allergisk hududslet, eksem og rynker; hvor bærsaften med olie og det store indhold af betacaroten - 70mg pr. 100g - giver sol- og lysbeskyttelse. Det er et naturligt UV-lysfilter.
Havtorn har været kendt (mest i Tyskland) siden 1700-tallet som en særdeles vitaminrig helsekosturt.
I Tyskland anvender man havtorn i mange levnedsmidler, helsekostmidler og kosmetik.
I Danmark er havtorn ikke så kendt endnu.

Havtornbærret er en vitaminbombe af pro A(betacaroten) -, C- og E-vitamin. C-vitaminindholdet i havtorn overgår langt citrusfrugters.
Betacaroten omdannes til A-vitamin i kroppen. Det er det orange stof, som guleroden også indeholder i mindre målestok. Betacaroten er det aktive stof, som beskytter huden mod frie radikaler og miljøskadelige stoffer. 
Betacaroten er i forbindelse med de andre bioaktive substanser (bl.a. det naturlige E-vitamin) årsagen til cremens usædvanlige hud-reparerende og hud-bevarende egenskaber.

Udover A-,C- og E-vitamin indeholder havtorn en del B-vitaminer ( B1,B2,B3 og B9) og sporstoffer f.eks. mangan, magnesium og silizium.

Jeg vil især anbefale min havtorncreme til tør og følsom hud, men alle hudtyper har gavn af denne meget virksomme creme. 


Grunden, til at jeg har kombineret havtorn med andre urter, er følgende:

Morgenfrue, der er proppet med antibakterielle og antiinflamatoriske stoffer, virker vævsdannende og helende.
Kamille desinficerer og beroliger, er god til tør hud og virker betændelseshæmmende. Effekten skyldes blandt andet indholdet af stofferne bisabolol, chamazulen og cykliske etherforbindelser. 
Aloe Vera virker fornyende og opstrammende og er som havtorn god mod rynker og medtaget hud. Aloe vera indeholder enzymerne carboxypeptidase og bradykinase, som forhindrer smerte og hæmmer betændelse og hævelse.
Røllike virker kraftigt sammentrækkende.
Brændenælde og ingefær er kendt for deres virkning på reumatiske lidelser.
Brændenælde virker udrensende - især udtræk af roden er godt. Den er et meget potent antihistamin, rig på magnesium og bakteriedræbende stoffer.
Ingefær indeholder caprylsyre, som er fantastisk effektiv  mod alle typer svampeinfektion. Desuden indeholder den gingeroler og shogaoler, som har gavnlig virkning på blodets fedtstofbalance. Forskere har isoleret flere  aktive bestandele i ingefær f. eks sesquiterpener, som er gode til bekæmpelse af forkølelsesvirus.
Oregano er en kraftig antioxidant.Indholdet af rosmarinsyre har desuden også antibakteriel, -viral og -inflamatorisk effekt.
Rosmarin er hukommelsens urt. Den konserverer cellerne og hjælper dem til at huske deres naturlige vitalitet.
Ananas - med sit indhold af stoffet bromelain dæmper irritationsbetændelse og nedbryder desuden fibrin, som er aktivt i visse former for gigt.
Desuden indeholder ananas C-vitaminer og immunstimulerende mineraler.
| Svar

Nyeste kommentarer

23.06 | 20:23

Kære Mette! Kan du sende mig din mailadresse, så kan vi bedre kommunikere. Eller skriv til mig på min: kh-kirch@hotmail.com. med venlig hilsen anna kirsten ha

23.06 | 19:13

Hej Anna Kirsten
Jeg vil gerne købe en bodylotion med røllike og en all-round bodylotion samt en fugtighedscreme med kamille
Mvh Mette

09.01 | 09:53

Kære Karin! Kan du ikke sende et kontonr. til mig, så jeg kan sende retur. Kærlig hilsen Anna Kirsten

08.01 | 21:28

jeg er kommet til at betale dig 2 gange, har du to reg. nr. vil du sende de 400,- retur.
Hilsen Karin Kristensen